Program zilnic

Centrul Comercial - 09:00 la 22:00
Hipermarket Auchan - 08:00 la 22:00

Cum să-i răspunzi copilului tău la întrebările despre cer și planete

intrebari despre Univers

Mintea copiilor este dornică să descopere și învețe ceva nou la fiecare pas. Este atât de dornică încât de cele mai multe ori întrebările lor ne iau prin surprindere și nu avem mereu răspunsurile la noi. 

În plus, astronomia nu este cel mai accesibil subiect. Este unul dintre motivele pentru care am organizat  Școala Planetelor la Centrul Comercial Auchan Titan. Evenimentul are loc între 8 și 11 noiembrie. Lecția interactivă este gratuită, durează aproximativ 35-40 de minute și se repetă din oră în oră, în intervalul orar 10-18.

Până atunci am pregătit niște răspunsuri simple la câteva dintre cele mai populare întrebări legate de astronomie și natură:

De ce e cerul albastru?

Pământul este înconjurat de un glob numit atmosferă. Atmosfera aceasta este, de fapt, un amestec de gaze numite nitrogen si oxigen. Dar gazele nu se văd, de aceea nu vedem nici aerul pe care îl respirăm. Sunt niște particule foarte, foarte mici, atât de mici încât avem nevoie de aparate speciale să le vedem.

Lumina pe care o vedem noi în jur este albă, dar ea este compusă din mai multe culori care călătoresc cu diferite lungimi de undă. Când culorile sunt împreună, noi vedem lumină albă. Dar atunci când culorile se lovesc de ceva în drumul lor spre ochii noștri, cum sunt particulele de gaz din atmosferă, ele își schimbă direcția și putem să le vedem. Albastrul este culoarea care se lovește cel mai des de particulele de gaze. De aceea vedem cerul albastru.

Cât de greu e / Cât cântărește Pământul?

Pământul cântărește aproximativ 6,000,000, 000,000,000,000,000,000 Kg. Adică 6 octilioane de kilograme. Mult mai mult decât un milion, mult mai mult decât un trilion.

Este un număr greu de vizualizat. Dar ca să simplificăm, cea mai mare specie de elefant de pe planetă cântărește în medie 6.000 de kilograme. 1000 de elefanți cântăresc 6.000.000 (șase milioane de kilograme). Pământul este atât de mare încât nici măcar un trilion de elefanți nu ar cântări cât el.

Și de unde știm cât cântărește Pământul? Nu știm exact, dar oamenii de știința s-au folosit de matematică și fizică pentru a calcula aproximativ.

Cât de departe este Soarele de noi?

Soarele se află la 149.000.000 Km de Pământ. Distanţa este foarte mare. Este atât de mare, o mașină care merge cu 100 de kilometri pe oră are nevoie de 177 de ani ca să ajungă la Soare.

De ce nu vedem Luna ziua?

Luna este cel mai strălucitor obiect de pe cerul nopții. Ea este prezentă pe cer și ziua. Dar ziua, Soarele este cel care strălucește mai tare. Este ca atunci când ai o lanternă aprinsă în cameră care luminează tare pe întuneric, dar lumina ei nu se mai vede când aprinzi becul mare. Dacă Luna i se pare un subiect interesant poți să îi povestești mai departe despre fazele ei.

Câți ani are Pământul?

Pământul are în jur de 4,5 miliarde de ani, adică 4.500.000.000. Oamenii de știința au reușit să calculeze asta cu ajutorul matematicii, fizicii și chimiei.

Dacă cel mic este pasionat de Univers și sistemul nostru solar, adu-l la Școala Planetelor la Centrul Comercial Auchan Titan, între 8 și 11 noiembrie unde poate afla mai multe într-un mod distractiv și interactiv. Vă așteptăm cu drag!

Se încarcă...

Abonează-te la newsletter

Vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru? Abonează-te și vei primi pe email toate ofertele pregătite special pentru tine.