Program zilnic

Centrul Comercial - 09:00 la 22:00
Hipermarket Auchan - 08:00 la 22:00

Ela Crăciun a militat pentru “Grădinițe fără bullying” în a 5-a ediție a campaniei Super mame cu super puteri

  • Nadia Tătaru, director Itsy Bitsy și președinte al asociației Părinților Isteți: “Bullying-ul înseamnă o serie de acțiuni repetate manifestate intenționat cu scopul de a face rău celulialt”
  • Catalina Surcel, director executiv al Asociației “Telefonul Copilului”: “Mulți copii care ne contactează spun a nu au vorbit cu parintii pentru că aceștia sunt foarte ocupați și li se pare că problema lor nu este atât de mare”
  • Adriana Mitu, trainer pentru dezvoltare emotională la copii: “Primele semne apar treptat, copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, vine acasă julit sau cu lucruri lipsă și este adesea trist”

Bloggerul Ela Crăciun, în parteneriat cu Itsy Bitsy FM, a încheiat un nou eveniment din seria “Super mame cu super puteri”. Dedicat unui subiect extrem de actual evenimentul cu tema “Grădinițe fără bullying” s-a desfășurat, sâmbătă, 21 octombrie, în cadrul Centrului Comercial Auchan Titan.

La eveniment au fost prezenți părinți care au observat primele semne ale bullyingului la copii și au vrut să aibă opinia unui specialist despre modul în care se pot implica.

Inițiatorul proiectului, Nadia Tătaru, spune că primul pas este conștientizarea problemei: “Un sfert dintre profesori nu dau importanță fenomenului de bullying iar peste jumătate dintre copii spun că adulții nu îl iau în serios. Din statisticile pe care le avem, 7 din 10 elevi spun că au fost implicați într-o acțiune de bullying ceea ce ne spune că fenomenul este în plină dezvoltare. Statisticile sunt confirmate și de Poliția Română care arată că în ultimii trei ani cazurile grave de agresiune au scăzut dar cele mici și medii sunt foarte multe. Copiii din ziua de astăzi știu ce este bullyingul, îl recunosc. Noi oamenii mari avem încă o rezistență la acest termen. Dacă ar fi să ofer o definiție, bullying-ul înseamnă o serie de acțiuni repetate manifestate intenționat cu scopul de a face rău celulialt”.

Una dintre cele mai active organizații în acest domeniu este Telefonul Copilului, care a început să preia cazuri de busllying încă de acum 7 ani. Catalina Surcel, director executiv al Asociației a povestit celor prezenți că, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți copii sună sub protecția anonimatului pentru a reclama un caz de abuz. “Mulți copii care ne contactează spun a nu au vorbit cu parintii pentru că aceștia sunt foarte ocupați și li se pare că problema lor nu este atât de mare. Este important că pot sta de vorbă cu noi anonim dar nu este suficient. Cheia este tot în familie. Aceștia trebuie să spargă bariera imaginară creată de cei mici. Copilul trebuie să vadă această deschidere iar cadrele didactice trebuie să înțeleagă că această este o problemă care provoacă răni emoționale. Trebuie să lucrăm la încrederea pe care o au copiii noștri în noi” a povestit Cătălina.

Care sunt primele semne ale unui copil care a fost victima unei agresiuni? Adriana Mitu, trainer pentru dezvoltare emoțională la copii spune că primele pot fi identificate cu ușurință de către părinții care îi monitorizează pe cei mici. “Primele semne apar treptat, copilul nu mai vrea să meargă la grădiniță, vine acasă julit sau cu lucruri lipsă și este adesea trist. Puteți intra în universul lui prin crearea unor povești în care el să se regăsească. Unul dintre aceste jocuri poate fi „de-a gădinița ”.  Luați diverse păpuși sau figurine Lego și recreați admosfera de la gădiniță. În primele 10 minute el va aduce în discuție poblema cu care se confruntă” le-a spus Adriana Mitu celor prezenți.

Se încarcă...

Abonează-te la newsletter

Vrei să fii la curent cu noutățile de pe site-ul nostru? Abonează-te și vei primi pe email toate ofertele pregătite special pentru tine.